domingo, 22 de octubre de 2023

COSES QUE NO ENTENDRÉ MAI


 Aquest conflicte entre Israel i Palestins, com tot conflicte, és complicat, per no dir bastant absurd. L'atac que va fer Hamas el passat 7 d'octubre va ser un acte terrorista, tota una salvatjada. La resposta per part a Israel a aquest atac resulta ja desproporcionada. La franja de Gaza, des de fa temps, és una mena de presó a l'aire lluire. Israel té el recolzament dels EEUU, la qual cosa és una garantía segura.

   La gravetat és que morin nens, dones, avis i gent innocent, ja siguin musulmans o jueus...

   Saber qui son el bons i quins son els dolents no és tan fàcil, per no dir empossible. Tot son interessos. Depén del punt de vista...I ja se sap, avui en dia hi han tants punts amb problemas de visió. Les òptiques cada dia tenen més feina.

¿És tan complicat conviure? El cap i a la fi, tots morirem i estem aquí de pas. I s'assemblem més dels que ens pensem. 

 Però com tot conflicte, sovint comença pel territori, per la religió, per la superioritat de les civilitzacions, pel color de la pell, per l'idioma, per diners, per les banderes, pel gust dels canalons, per la qualitat del haxis...

Qui sap... Ja tantes raons inútils per fer la guerra, per matar-se els uns els altres que el final un pensa com el genial Grouxo Marx: Pareu el món que baixo!

 Hi han coses que no entendre mai.

Tots els conflictes i les guerres son els grans fracassos de l'espècie humana. I això que ens considerem l'especie animal més inteligent. Sincerament crec que els geranis que tinc al balcó tenen més sentit comú i son més sensats. Per cert, vaig a regar-los..


Dani T. D. 22/10/2023

No hay comentarios:

Publicar un comentario

SOSPECHOSAS INTELIGENCIAS

 Se sospecha que antes  de la inteligencia artificial  ya había  inteligencia artificial. Dani Torrat, 2024