martes, 4 de octubre de 2022

LLIBERTAT I SEGURETAT

   Entre la seguretat i la llibertat, batega la història. Escribint pàgina a pàgina cada conquesta i fracàs de l'ésser humà. 

  Però la història és història i convé de tant en tant llegir-la i reflexionar-la. Encara que sovint es modificada per una memòria selectiva des del poder més de torn. Com els records d'un mateix depenen de cada circumstància i estat enímic.

  Al cap i a la fi el present és bastant relliscòs. Encara que, certs savis, diuen que és l'únic que tenim. Tampoc és del tot cert: doncs el present està ple d'instants pretèrits, i el futur sovint és més recordat que el propi passat.

  Entre la seguretat i la llibertat és mou el sistema, des de pàctiment les primeres civilitzacions. A voltes la seguretat es capdalt. I d'altres no hi ha res com la llibertat. Però primer s'hauria de saber que s'entent realment per llibertat i què per seguretat. Hi ha fins i tot que les confon o/i les fon en un sol concepte. Sovint son dos coses tan complexes que es convertexien fàcilment en pura demagogia quan se les utilitza des de qualsevol focus de poder per més subtil que aquest sigui.


Dani T. D. 4/10/2021

No hay comentarios:

Publicar un comentario

SOSPECHOSAS INTELIGENCIAS

 Se sospecha que antes  de la inteligencia artificial  ya había  inteligencia artificial. Dani Torrat, 2024