lunes, 3 de octubre de 2022

EN ELS LLIBRE

   El caminat s'atura i s'asseu a un banc. Contempla per uns segons el cel blau. Hi ha núvols blancs que creuen el cel com barcos pirates a la recerca de tresors que no existeixen.

  De cop el caminat treu un llibre de la motxileta que du a l'esquena. Immediatament el caminant es transforma en lector. El lector ara està llegint un llibre de l'Enrique Vila-Matas. El lector està gaudint amb aquelles pàgines. Vila-Matas ho ha tornat a fer. Cada llibre seu és més que un llibre. La seva lectura descubreix escriptors que son li son desconeguts al lector, punts de vista nous, cites literàries, coses que un sabia des de sempre però que ignorava profundament. I el lector vola, es transforma. És més ell que mai, i a la vegada deixa de ser ell. Es duplica, es triplica... és totes les persones, com diria Borges.

   De cop el lector se sent extraordinariment bé, fusionant el paisatge que va captant a través dels seus ulls, amb les pàgines que la seva mà va avançant.

  És diumenge. Però podia qualsevol altre dia, i el lector podia continuar sent lector la resta dels seus dies. De fet tothom i ningú és escriptor i lector a la vegada, encara que la majoria no escrigui, i menys, lleigeixi (concretament en aquest país).

   Però què és la majoria? Segurament és com tot: pura ficció. La vida moltes vegades es troba en els llibres.  I les minories son les que fan moure el món, encara que quasi mai vagi enlloc.


Dani T. D 3/10/2022

No hay comentarios:

Publicar un comentario

POSIT

Augmenta la tecnologia, y dismuyen las neuronas... Diari secret. 2024