jueves, 10 de febrero de 2022

FERMA I LLARGA

  Els dos presidents parlen diplomàticament, distanciats per una taula de fusta ferma i llarga. El dia és assoleiat i promet fruïts òptims a partir d'aquesta conversa, encara que el fred de Moscou crema en tots els sentit. El president rus tracta de suavitzar les seves pretencions amb el vell continent i recuperar certa glòria del que va ser el seu país, la URSS. Bé, cert encant entre cometes. Ja que les coses mai surten com han de sortir. I en darrera instància el poble sempre és la víctima de les ambicions més grotesque dels estadistes de torn.

  Els dos presidents saben que el seu contricant no és precisament un imbècil. Encara que un cop instal.lat en el poder, un pot cosir i decosir segons li piqui o li convingui arribant a comportar-se com un perfecte gamarús (o gamarrús). 

  L'Emmanuel és optimista, està convencut que Vladimir no és tan dur com sembla, només necessita una mica  d'atenció i d'efecte (encara que un cop a terres ruses s'ha negat a fer un pcr per si li poguessin pispar informació a través del seu adn).  Sap que no vol invaïr cap país, i entén que la seva posició no sigui fàcil, ja que haber sigut un destacat membre de la KGB ha imprés caràcter en el la seva forma de fer i desfer. D'alguna manera l'ombra de l'antiga URSS es allargada.

 Vladimir, per la seva part, se sent content de ser davant del primer ministre francés. Si no fos rus, hagués sigut francés. Però l'atzar és així de capritxós. Sap que cada dia que passa, està en el punt de mira de la geopolítica internacional. Això li afalaga però fins a cert punt. Sap també que recuperar l'esperit de les Repúbliques Soviètiques no és una empresa gens fàcil, sobretot en els temps que corren al compàs de Google, tuiter i estadístiques subvencionades per Amazon.   Però està segur que la sang no arribarà al riu, entre d'altres coses perquè no li convé (de moment). 

  Després d'aquesta reunió amb Emmanuel, Vladi es plantejarà definitivament fer un Soviet-Disney. Sí, el situarà a Ucraïna. De fet, ja fa setmanes que ha començat, i ja ha enviat els primers obrers i empresaris a iniciar les obres. Ara només caldrà parlar amb el gran president per detallar una pròxima inauguració mundial.

 I a veure l'afecte d'aquest nou parc d'oci, als propers aconteixements socials i polítics a nivell mundial. Per ara Vladi te la clau del gas, els xinesos les botigues tot a cent i Joe Biden la formula de la Coca-cola i tots els drets dels parcs d'oci i d'atraccions a nivell mundial.


Dani T. D. 10/2/2022

No hay comentarios:

Publicar un comentario

POSIT

Augmenta la tecnologia, y dismuyen las neuronas... Diari secret. 2024