jueves, 10 de marzo de 2022

LA MATEIXA PODRIDA HISTÒRIA DE SEMPRE

 
 Famílies trencades fugen de la guerra, van cap a la frontera. Dones que porten els seus fills petits de la mà amb els ulls plens de tristor, ràbia i desconcert. La vida de cada dia ha quedat supesa, aturada, mutilada, esborrada per les bombes i els secrets interessos dels amos d'aquest idiota món.
 Els més petits pregunten. Les mares intenten respondre, però no hi ha resposta possible. Aquest nou conflicte bèlic, com totes les guerres, constata que la condició humana és absurda i la seva vida no val res i no té gens de sentit. Els avis estàn cansats, saben ja que moriran a l'extrenyer o potser en un camí de terres de ningú.
 Els homes és queden a defensar la ciutat i el país. Tenen por. La majoria no ha manipulat mai cap arma.
  A milers de quilòmetres del conflicte les imatges de guerra inunden les grans i petites pantalles de les teles, mòbils, ordenadors. Semblen epsodis d'una nova serie de Neflis o Movicoca. La sang maquilla els ulls dels personatges, semblen tan reals que no son de mentida, mentre a l'altre costat del vidre, els espectadors relativitzen el drama. 
   El preu del pa, l'oli, la gasolina, la llum i del gas puja. Els caps de les principals companyies elèctriques i multinacionals veuen les seves arques ben plenes fins dalt, mentres mediten després de la tercera ratlla de coca, que aquest nou conflicte els hi vindrà de collons per comprar-se noves coses, nous cotxes i nous països.

Dani T. D. 10/3/2022

No hay comentarios:

Publicar un comentario

SOSPECHOSAS INTELIGENCIAS

 Se sospecha que antes  de la inteligencia artificial  ya había  inteligencia artificial. Dani Torrat, 2024