domingo, 11 de diciembre de 2022

DARRER MES DE L'ANY


   Darrer mes de l'any. Caldrà fer balanç de l'any. O no, ja que el temps és relatiu, i un pot fer balanç quan vulgui. Sense anar més lluny, el dia del seu aniversari. O millor, el dia dels inocents.

  Diuen els savis que el temps no existeix, que és un artifici de la ment. Una dada més per mesura la prima de risc, entre altres coses. El que existeix és l'espai i el movimemnt dels diferents cossos. O per ser més precissos: la massa dels cossos determina la velocitat d'aquests respecte a la relació que s'estableix entre els diferents cossos. I d'aquí es desprén l'energia i la materia. Dos conceptes tan diferents que, en el fons, no deixen de ser la mateixa cosa. La materia és energia concentrada i l'energia, materia alliberada.

 Però deixem aquest tema complex per un altra estona, doncs volia reflexionar sobre aquest dies.

  S'apropen dades especials. Depén com es miri, ja que cada dia és un dia (o pot ser un dia) especial.

  S'omplen els carrers de llums. Els centres comercials i els establiments obren als caps de setmana. Es compren regals. Es compren els aliments que determinaran els diferents àpats nadalencs. 

 No seria un  bon moment per fer una profunda reflexió? El que vull dir és que estem en una societat consumista, potser massa consumista i tot.

  Potser seria l'hora de donar-li la volta. Aprofitar aquest dies per ser més austers, més humils, més humans. I més en aquest temps on les matèries primeres comencen a afaltar, on el plàstic ja ofega els mars.

  Al cap i a la fi, no es necessita tan per viure. Encara que vivim dins d'una societat on fins i tot tenir el mínim, es a dir una casa, menjar i un sou, ja es demanar massa.

   No sé. Son preguntes que em faig i les escric per tractar d'entendre alguna cosa, i de pas ordenar els pensaments.


Dani T. D. 11/12/2022

No hay comentarios:

Publicar un comentario

POSIT

Augmenta la tecnologia, y dismuyen las neuronas... Diari secret. 2024